Pro-Ject RPM 1.3 GENIE

Luisteren naar de Pro-Ject RPM 1.3 GENIE

Dat is zeker geen straf. De speler laat zich eenvoudig bedienen.  Wel is het totale gewicht van de speler aan de lage kant waardoor de speler snel wordt verschoven bij de bediening of tijdens een poetsbeurt. Maar dat is even wennen. Ik ben zelf natuurlijk zware spelers met massieve consoles gewend….. Het geluid is robuust, vol en warm. Ik heb voor deze luistertest diverse LP’s de revue laten passeren. Van standaard ‘kringloop’ kwaliteit tot high end audiofiele persingen. Allemaal zetten ze een heel aangenaam plaatje neer. De combinatie van de toonarm en Ortofon Red is erg goed gekozen. Het zet het geluid fraai in de luisterruimte. Het hoog/midden is een klein beetje aan de wollige kant en de precisie en detaillering van de muziek zou net wat beter kunnen. Maar overall klinkt deze speler gewoon erg goed.

Natuurlijk moet je de speelkwaliteiten wel afwegen tegen het ontwerp en materiaalkeuze. Het is niet zo dat deze speler net zo mooi speelt als bijvoorbeeld een gereviseerde Thorens TD160 met Ortofon 2M Red. Het verschil zit hem in de detaillering en finesse waar de Thorens duidelijk excelleert. Je komt met de Pro-Ject in vergelijking met de Thorens ook wat levendigheid/muzikaliteit te kort. Dat ligt toch voornamelijk aan het ontwerp en het gebruikte materiaal. MDF als basis is ook niet de meest ideale keuze om een platenspeler mee te bouwen. Maar alles heeft natuurlijk zijn prijs. En er moet natuurlijk ook wat te wensen over blijven…..

Conclusie

Pro-Ject-RPM-1.3-GENIE.pngIn zijn klasse is deze Pro-Ject RPM 1.3 GENIE een erg goede speler. Mede door de uitgebreide instelmogelijkheden stijgt de muzikale prestatie boven zijn soortgenoten uit, waarbij deze instelmogelijkheden ontbreken. Als je de ook nog de moeite neemt om deze speler in te (laten) regelen en te fine-tunen heb je een topspeler in zijn prijsklasse. Maar de instellingen ‘af fabriek’ zijn al prima de luxe en zal voor de meeste vinyl liefhebbers meer dan voldoende zijn. De combinatie met het Ortofon 2M Red element is door Pro-Ject erg goed gekozen.

Zoals eerder gezegd. Als je wilt beginnen met platen spelen of een vervanger zoekt voor je oude versleten draaitafel, dan is deze Pro-Ject RPM1.3 GENIE een perfecte partner. Geloof me, daar wil je echt geen plastic rammelbak voor in de plaats hebben staan. De Pro-Ject is dank zij het design en de verschillende kleuren van de speler in ieder interieur te plaatsen. Met deze fel rode kleur is het een echte eye-catcher. Dat is ook niet onbelangrijk wanneer je een kritische partner hebt. Iedereen blij dus….
Deze Pro-Ject is natuurlijk wel iets prijziger dan de eerder genoemde plastieken variant. Maar spaar dan even door, of kijk de kerstman even lief aan. Het is de investering dubbel en dwars waard.

Met dank aan Jan Schoneveld, eigenaar van De Audiowinkel in Delden voor het beschikbaar stellen van deze Pro-Ject platenspeler. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar zijn website
www.deaudiowinkel.nl of stuur een mailtje naar info@deaudiowinkel.nl

Prijs Pro-Ject RPM 1.3 GENIE inclusief Ortofon Red: € 369,-
Leverbaar in hooglans wit, zwart en rood en mat zwart.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Over Marco Bouwer

Marco Bouwer is een ware luidspreker en platenspeler fanaat. Wanneer hij niet voor zijn luidsprekers zit, dan werkt hij wel aan een paar nieuwe. Onlangs heeft Marco de laatste hand gelegd aan een revolutionaire platenspeler arm.

Reacties

 1. Fijn geschreven en prettig te lezen. Ik heb net mijn pioneer pl-12d van stal gehaald na jaren op zolder te hebben staan wachten tot zijn baasje tijd en vooral ruimte had. Fijn om naast streaming ook ouderwets muziek te luisteren.

 2. Ik heb deze draaitafel, nu net 2 dagen! Het geluid is gewoon goed. Mn oude Philips 777 is nu naar mijn werkkamer verhuisd. Was wel even uit proberen met het contra gewicht in te stellen, maar dat is gelukt.
  Heb de witte-lak uitvoering. Onder die pootjes leg ik niet die plaatjes, vindt t zo ook mooi staan op mn muur-rack.

 3. Toch zou ik m optimaal willen laten afstellen. Iemand een idee in de buurt van Dordrecht die dat zeer goed kan? Ik heb t idee dat ik m niet optimaal zelf heb ingesteld. Het contragewichtje zit heel erg dicht richting het element. Bij sommige uithalen id muziek hoor je vervorming.
  Graag advies.

  Groet

  AJR

Laat wat van je horen

*